Vitaliteitspaddenstoel Coprinus

Mycopower BIO paddenstoel Coprinus comatus

De paddenstoel Coprinus comatus komt zowel in Europa als in Azië voor maar wordt bij ons echter zeer zelden in de keuken toegepast. U kent vast wel deze witte, bijna kegelachtig gevormde verschijning die snel oplost tot een zwarte vloeistof zodra hij te oud wordt.  Bij ons is de gebruikelijke naam geschubde inktzwam. Daarnaast kan Coprinus ook als eetbare paddenstoel bijdragen aan een uitgebalanceerde voeding want hij bevat als één van de weinige paddenstoelen vitamine C.

Voor het mycopower poeder worden de paddenstoelen meteen na de oogst voorzichtig gedroogd en aansluitend word het gehele vruchtlichaam zeer fijn vermalen. Via heetwaterextractie wordt het extractpoeder gewonnen dat een hogere concentratie van bioactieve stoffen heeft.

In Coprinus bevinden zich 20 aminozuren, die allemaal noodzakelijk zijn voor de mens, en verantwoordelijk voor het rijke aandeel aan kalium, magnesium, ijzer, mangaan, zink, niacine (vitamine B3), riboflavine (vitamine B2) en thiamine (vitamine B1) en daarmee de gezondheid ondersteunen.

De paddenstoel is ook bekend als de inktzwam. Als hij jong geoogst wordt dan is hij een specialiteit in de haute cuisine. Als vitaliteitspaddenstoel kan Coprinus een positief effect hebben op de bloedsuikerspiegel.

zurowski_coprinus_comatus
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0

Start typing and press Enter to search