Vitaliteitspaddenstoel Cordyceps

Cordyceps sinensis

Mycopower paddenstoel Cordyceps sinensis – Rupspaddenstoel

In China wordt met de Cordyceps paddenstoel gehandeld alsof het goud is.

Deze zeldzame Mycopower paddenstoel is steeds zeldzamer geworden doordat de vraag in de laatste tientallen jaren stelstelmatig is gestegen. In de traditionele Chinese geneeskunde speelt de Cordyceps een grote rol op basis van zijn vitaliserende werking. Hij groeit in de hooggebergten van de Himalaya op een hoogte tot wel 5000 Meter en wordt met inspannende handarbeid door de inheemse bevolking  geteeld, voor wie de Cordyceps een belangrijke inkomstenbron is. Zijn bijzondere groeivoorwaarden en samenstelling maken deze mycopower paddenstoel tot een begerenswaardig en kostbaar produkt.

Oorspronkelijk groeit de Cordyceps sinensis in symbiose met rupsen van van een nachtvlinder van het geslacht Hepialus, een vlindersoort. Alle vegetariërs en dierenvrienden onder u moeten echter geen twijfels hebben want het is gelukt om de Mycopower paddenstoel Cordyceps, die u bij mycopower.nl kunt verkrijgen, via moderen teeltmethoden te verkrijgen.
Bij deze cultiveringsmethode is het mogelijk om de mycel, die net zo effectief is als het vruchtlichaam, in een steriele voedingsoplossing te vermenigvuldigen. Het extract van Cordyceps sinsensis zijn uitzonderingen in het Mycopower assortiment omdat er geen BIO-certificering van aangetoond kan worden. Achtergrond hiervoor is de voor de cultivering benodigde voedingsoplossing die niet biologisch gecertificeerd kan worden. Ondanks dat kunt u ook hier gerust op de hoge kwaliteitsstandaard van de producent Pilze Wohlrab vertrouwen.

De Mycopower paddenstoel Cordyceps werd door Chinese sportleraren in de 90-er jaren toegepast zodat ze hun prestaties en uithoudingsvermogen konden vergroten en daarmee grote successen konden bereiken. Dit was feitelijk vooral terug te voeren op een vergroting van het ademvolume. Ondersteuning van de longen en nieren horen bij de bijzondere eigenschappen van deze bijzondere Mycopower paddenstoel Cordyceps. Daarnaast is hij geen eetbare paddenstoel zoals de andere Mycopower paddenstoelen in het assortiment zoals de Maitake, Shiitake en Agaricus. De Cordyceps Rupspaddenstoel heeft vooral betekenis als voedingssupplement.

cordyceps-sinensis
cordyceps-militaris
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0

Start typing and press Enter to search