Vitaliteitspaddenstoel Reishi

Reishi – Lingzhi

Van alle medicinale paddenstoelen heeft de Reishi het breedste palet aan effecten en om deze reden is hij erg populair in Azië. Reishi ondersteunt een gezonde bloeddruk, een normale bloedcirculatie en reguleert de vet- en suikerwaarden van het bloed.

Reishi wordt ook wel „Ganoderma lucidum“, „Glänzender Lackporling“, „Ganoderma atkinsonii”, „Jong Si”, oder „Ling Zhi”  genoemd.

De Chinese naam „Ling Zhi” betekent vertaald in het Nederlands “paddenstoel van onsterfelijkheid” of „Spirituele Krachtskruid“. De namen die deze paddenstoelen worden toegedicht door Chinezen reflecteerd de unieke waarde van de Reishi paddenstoel in de oosterse volksgeneeskunde.  In de traditionele Chinese geneeskunde wordt Reishi ook vaak ‘gezondheidspaddenstoel’of ‘medicinale paddenstoel’ genoemd. Hij wordt sinds oudsher gebruikt voor het algeheel welbevinden. Vanuit Zenchi bv gebruiken we het begrip ‘vitaliteitspaddenstoelen’ voor de Reishi die als voedingssupplement wordt aangeboden.

Als eetbare paddenstoel is de Reishi niet erg geschikt vanwege zijn bittere smaak. Reishi wordt het meest als thee, in poedervorm of als extract gebruikt.

reishi
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0

Start typing and press Enter to search