Vitaliteitspaddenstoel Shiitake

Shiitake – Lentinula edodes

De Shiitake is al honderden jaren bekend als eetbare paddenstoel en als een voedingssupplement. Hij stimuleert de opbouwende kracht van het lichaam en verbetert de afweer.  Dit komt voornamelijk door interessante stoffen vanuit de voedingsfysiologie zoals calcium, kalium en zink.

De Shiitake is een van de meest begeerde eetbare- en vitaliteitspaddenstoelen. Hij groeit in de bossen van China, Japan en Hanoi en behoort tot de familie van Marasmiaceae. Andere namen zijn „Hua Gu“, „Pasaniapilz“, „Lentinula edodes“, of „Shii-Take“.

De shiitake is wereldwijd populair. In Azië heeft de toepassing van shiitake een lange traditie en wordt hij al meer dan 2000 jaar toegepast voor verschillende doeleinden. Shiitake is zowel delicatesse als waardevolle vitaliteitspaddenstoel in de traditionele Chinese geneeskunde waar hij ook wel ‘gezondheidspaddenstoel’, ‘geneeskrachtige paddenstoel”, of “medicinale paddenstoel” wordt genoemd. Vanuit Zenchi bv noemen we deze paddenstoel een vitaliteitspaddenstoel, waarmee we de vitaliserende effecten van de paddenstoelen willen benadrukken.

shiitake
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0

Start typing and press Enter to search